pirmdiena, 2014. gada 26. maijs

sāļie cepumi


Nedēļas nogalē pagāja  sauļojoties, ķerot zivis un mazgājot vilnu (jo ar joni tuvojās Vikingu festivāls, kurā viens no mūsu pienākumiem būs filcēšana). Kamēr mazie nenoguruši vēl paspēja uzcept pirmos sāļos mājas cepumus. 
Mūsu iecienītiem auzu pārslu cepumiem šoreiz nepietika visas izejvielas, tāpēc nācās gudrot ko jaunu.  Es ilgi nedomāju un sameklēju vienā no maniem iecienītākiem blogiem Soulmama sāļo cepumu recepti. Kuru pagatavošanai nav vajadzīgas īpašas sastāvdaļas un maziem darbošanās nodrošināta, jo mīklas rullis un sēkliņu bēršana bija paši galvenie strīda objekti:)

Recepte ir pārtulkota pēc manas gaumes, anglisko versiju skatīties  šeit
 Cepumi sanāca ļoti labi arī šādā variantā! 


sāļo cepumu recepte


3 gl. (glāze) milti
2 t. k. jūras sāls
3 ē.k. krējums
1/4 gl. olīveļļas
3/4 gl. karsts ūdens 

Miltus sajauc ar sāli un pievieno  krējumu + oliveļļu un karsto ūdeni. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 20min. 
Izrullē mīklu plānā kārtā, liek uz cepešplātes, kurai apakšā pakaisīti milti, apsmērē mīklu ar ūdeni vai olu un pārkaisa ar sēkliņām. 
Es izmantoju melnās un baltās sezamsēkliņas pārkaisīšanai + rupjo jūras sāli. tad sagriež ar picas nazi cepuma formas lielumā un cep. 
cep 8 min. 220t. 




Hermīnes priekšautns Mammasrokas darināts, Gustavam manis paša.



1 komentārs:

Zane teica...

Šie cepumi ir lieliski! Izmēģinājām nākošajā dienā pēc izlasīšanas. :) Tik vienkārši un garšīgi. Super!