sestdiena, 2013. gada 11. maijs

šokolādes fondant jeb deserts mīļotajam

Šokolādes mīļotāju sapnis! Ak jā, ja esi reiz to nogaršojis, nākamā reize nebūs ilgi jāgaida:) Mūsu mājās Fondant kēksiņi ir ļoti iecienīti! Labāk par tiem nemaz neieminēties.
Nu tad visiem gardēžiem un saldumu cienītājiem,
  Norvēģu šokolādes kēksiņi Fondant! 
2 olas
50 gr brūnā cukura
1 ēd. k. milti
1 ēd. k. kukurūzas ciete 
( varbūt der arī kartupeļu ciete) Ja kāds izdodas art kartupeļu cieti, uzrakstiet atsauksmes! 
140gr. 70% melnās šokolādes
110gr. sviests
3 ēd. k. saldā krējuma
  • Olas ar cukuru saputo. 
  • Pievieno miltus, kukurūzas cieti,
  •  izkausē sviestu+šokolāde+saldais krējums. 
  • Visu samaisa kopā.
  •  Liek 4 lielās formās (vai 8 mazās) un cep 200t° 6-7 min. 
  • Tā lai viducis paliek neizcepies. 

Pasniedz ar saldējumu un lielu devu mīlestības! 
Ja pasniedzam mīļotajam, tad noteikti + skūpsti un romantiska gaisotne:)  

Lai garšīga nedēļas nogale! 

3 komentāri:

Sanita Balode.eks.Frīdenberga teica...

šodien atbraucot no riteņu tūres likās ,ka dikten vajag ko gardu..ķērāmies klāt pie šokolādes deserta...he he..sākums bija daudzsološs...mīlka varen garda...sākot pildīt mufinu formiņās likās dīvaini ,ka sanāk tik daudz..laikam man tās mazās..nu vesela paplāte sanāca.tad cepoties daži izplūda ...un beigās vēl viducis nebija plūstošs...vārdusakot sanāca mīļi brūni plācenīši ko tiesājām ar salčuku!....jātrennējās..ne tikai riteņot...

marina teica...

ņam! :)

dabasmamma teica...

Sanita: Nākamreiz dari tā: saliec vairākas mazās formiņas vienā. Lai biezāka forma sanāk. Un no tas mīklas var uztaisīt tikai 8 kēksiņus. Viducim ir jābūt jēlam. Jācep tikai 6-7 minūtes. Tad sanāk, izcepsies malas un augša! Lai izdodas nākamo reizi!
Flinke riteņbraucēji:)!