pirmdiena, 2011. gada 10. oktobris

sēnes un meži

Nedēļas nogale pagāja meklējot pēdējās sēnes, lasot kastaņus, cepot skolas maizītes un spēlējot - ko, to jūs tūlīt uzzināsiet:))

Tā kā laiku solīja saulainu un rudenīgi aukstu, devāmies pēdējo sēņu meklējumos! Kā puišiem tas patika!!!
 Sēnes tika meklētas malu malās....
 Pa ceļam satiktie zirgi ar pajūgu, kā īstā meža stāstā....
 Gustavam sapņi klāt. Tā kā mums līdzi nebija ne rati, ne mugursoma, tad visu ceļu dabūjām mazo miega maisu nest:)) ...nieka 5 km:))) kad bijām galā, Gustavs pamodās, priecīgs un laimīgs:))
 Mūsu meža raža! Pašiem baigais prieks. Ne jau par sēnēm, vai kociņiem, bet gan par atrastiem kastaņiem! Tie te ir retums, bet bez tiem nu nekādi viens latviešu bērns iztikt nevar:)) 
 Svētdiena....saule ausa tik lēni un smagi. Likās, ka kalns neļaus tai parādīties aiz apvāršņa....
 bet tas jau neliedza, mazajiem puišiem doties uz savu spēļu mājiņu, meklēt čiekurus, rāpties pa virvēm.

 Kad svaigais gaiss pilni mati un vēderā sāk varde kurkstēt, laiks cept Skolas maizītes.
Jautāsiet, kas tās tādas? Skolu maizītes ar vaniļas pildījumu un kokosriekstu skaidiņām bija vienas no iecienītākām Norvēģijas skolās. Atcerieties, mums skolas laikā deva kanēļu maizītes ar siltu pienu. Nu te, kaut kas līdzīgs. Nosaukums ir saglabājies pateicoties tam, ka tās tika servētas skolā, un daudzās ģimenēs tās ir ļoti populāras vēl joprojām. Mūsējā  arī:))

Lūk jums recepte!
Skoleboller
100gr sviests
3,5 ml piens
50 gr raugs
0.5 t.k. cepamā pulvera
0,5 t.k. malts kardemons
0.5 t.k. sāls
75 gr. cukurs
600 gr milti

1 ola apsmērēšanai

pilda ar vaniļas krēmu   (mēs nopirkām jau gatavu, lai ātrāk iet tā cepšana), bet paša gatavots ir daudz reizes labāks!! Pameklējiet savu iecienītāko vaniļas krēma recepti, Google vai kādā labā recepšu grāmatā:)!

glazūra
2dl pūdercukura
2 t.k. olu baltums 
apkaisa ar kokosrieksta skaidiņām
1. silda cepškrāsni +225 t
Izkausē sviestu+ silts piens. 
Atdzīvina raugu siltā ūdenī (apmēram pus glāzē) un pievieno cukuru. 
Sajauc visu kopā, pievieno cepamo pulveri, miltus, kardemonu, sāli. Kārtīgi samīca un atstāj uz 30 min. 
2. Sataisa mīklas desu un sagriež 12 līdz 16 gabalos.
 Uztaisa bumbiņas un saliek uz plātes. Atstāj uz 15 min. 
3. Taisa maizītēs bedrītes, pilda ar vaniļas krēmu, un cep. 12 - 15 min. 
4. Samaisa pūdercukuru ar olu baltumu. Ap smērē atdzesētās maizītes un apkaisa ar kokosrieksta skaidiņām. Es iebēru kokosriekstu skaidiņas šķīvī un tad liku maizīti tajā, lai vairāk pieķeras:)
Lai jauka maltīte !!!!
 Pilna nopietnība:)...



 Un te arī spēlējam - tēta ģitāru četrrocīgi:))
 Alberts ir sācis iet mūzikas skolā un spēlē vijoli. Ļoti interesants instruments!! Maģija!!!
 Mazais brālis vienkārši uzzāģē::))) Pipariņ, vēl vienu dziesmiņu:)))?
Jauku jums pirmdienu!!! Ejiet uz mežu, lasiet rudens veltes, cepiet maizītes un spēlējiet:))))

Nav komentāru: